Od poniedziałku trwa największy łódzki festiwal kulinarny, czyli Jemy w Łodzi Food Fest 2018 i mam ogromną przyjemność być ambasadorem tego pysznego wydarzenia! To aż 14 dni wielkiej, kulinarnej uczty, ponad 60 najlepszych restauracji i kawiarni, 6 tematycznych tras kulinarnych, ponad 100 festiwalowych dań, menu degustacyjne oraz warsztaty, pokazy, spotkania i degustacje.
Ten tydzień to trzy pierwsze kulinarne trasy tematyczne, którymi możecie podróżować po restauracjach i kawiarniach próbując popisowych dań pod hasłami:
- Street Food
- Roślinna kuchnia Bliskiego Wschodu
- Elegancja Francja
I tak w ramach trasy Street food Klubopiwiarnia zaprasza na Burger Fusion!, czyli 200 g marynowanej karkówki, warzywa świeże i kiszone od lokalnych producentów, własny sos BBQ oraz autorski sos ostry. Wszystko zamyka bułka pszenna z dodatkiem miodu i palonego słodu jęczmiennego.
Cena: 25 zł
Ktoś pomyśli "Street food" - nic trudnego, ale zrobić dobrego burgera to naprawdę wielka sztuka. W ogóle jedzenie uliczne to wcale nie bułka z masłem, bo w jednym niewielkim kawałku trzeba zamknąć cały wachlarz smaków i tekstur, które sprawią, że nie będziemy chcieli przestać jeść.
Street food podbija świat i to już nie wstyd serwować dania w tym stylu, bo śmiało mogą one konkurować z najbardziej wykwintnymi daniami najlepszych restauracji. Dlaczego? Bo do Street foodu chce się wracać, i to często! To jedzenie szybkie, smaczne i w większości przypadków w bardzo przystępnych cenach. 😉
Co jest sekretem dobrego burgera? Jego dusza, czyli mięso! I propozycja Klubopiwiarni pod tym względem broni się na 6, bo karkówka, której co prawda nie jestem dużą fanką, była przygotowana bez zarzutu! Rozpływająca się w ustach, chrupiąca i dobrze przyprawiona. Sosy i warzywa komponowały się z nią świetnie. Niby prosta propozycja, ale jej smak nie był kwestią przypadku. 😊
Ta burgerowa propozycja znajduje się także w stałym menu lokalu.
Klubopiwiarnia, Narutowicza 7/9, Łódź
Drugi tydzień ucztowania ruszy w najbliższy poniedziałek, 17 września, a wraz z nim wystartują trzy kolejne trasy pełne pysznych, tematycznych dań:
- Azjatyckie zupy
- Pierogi świata
- Dekadenckie desery
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz