17 września 2018

Jemy w Łodzi Food Fest - MOTYWY



Rozpoczynamy kolejny smakowity tydzień Jemy w Łodzi Food Fest 2018 w tym tygodniu restauracje rozpieszczą nas kolejnymi smakołykami. Czas na azjatyckie zupy, pierogi świata i  dekadenckie desery. I muszę przyznać, że jeśli deser MOTYWY będzie choć w połowie tak pyszny jak ich propozycje przygotowane w ramach pierwszego tygodnia, to już robię rezerwację, by go spałaszować! 😍


W ramach trasy #StreetFood Motywy stworzyły:
👉 Porchetta flat bread – podpłomyk z porchettą, pomidorki koktajlowe kompresowane w marakui, winogrono, majonez ziołowy, świeża kolendra, marchewka w tempurze
Cena: 25 zł


Ta propozycja zachwyciła Runoholica i nic w tym dziwnego, czy kanapka z boczkiem, do tego włoskim, może być niesmaczna?! No way! Świetnie sprawdził się podpłomyk - delikatny i chrupiący jak diabli, dzięki czemu różnorodność tekstur zadowoli nawet najbardziej wybrednego niejadka. Dobrze dobrane dodatki, świetny majonez. Brawo!
 

Ale prawdziwą gwiazdą była według mnie propozycja z trasy kulinarnej #ElegancjaFrancja, czyli:
👉 Pieczona noga z kaczki, purée z dyni, karmelizowana dynia z chili, topinambur, sos porzeczkowy
Cena: 38 zł


Bardzo lubię kaczkę, ale w większości łódzkich knajpek możemy zjeść raczej pierś niż nóżkę, więc ogromny plus za ten wybór, bo nóżka ma o wiele więcej smaku! Mięso było idealnie miękkie, odchodziło od kości, dobrze doprawione i smakowało kaczką, tak jak powinno! Dynia, topinambur i porzeczki świetnie zagrały z tym rodzajem mięsa. To danie to naprawdę pyszna jesienna propozycja, która śmiało mogłaby wejść do stałej karty, i po prostu mnie oczarowała. Takiej kaczce zawsze mówię stanowcze TAK! 💓


Zaczął się nowy tydzień, więc to nowa szansa na zjedzenie pysznych festiwalowych propozycji. Koniecznie zajrzyjcie do Motywów na deser, bo na bank będzie pyszny!  

MOTYWY, Traugutta 14, Łódź

Wydrukuj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cooking Monster , Blogger