19 kwietnia 2018

Restaurant Week - La Vende Bistro


Bycie ambasadorem Restaurant Week Polska jest cudowne, tak jak cudowna była wczorajsza wizyta w La Vende Bistro Piotrkowska. Wraz z Runoholiciem mieliśmy okazję posmakować dań zarówno z menu wegetariańskiego, jak i mięsnego, i naprawdę ciężko zdecydować, które były lepsze. 


Przystawki to:
👉 Krem z zielonego groszku z puree z pomidorów i chilli



👉 Biała Mozzarella podana z pieczonymi pomidorami koktajlowymi, oliwą szczypiorkową i balsamico



I choć jestem ogromną fanką kuchni włoskiej i jej smaków, to krem z zielonego groszku absolutnie mnie zachwycił! Niesamowity nasycony zielenią kolor i aksamitna konsystencja kremu sprawiła, że moje kubki smakowe oszalały! La Vende Bistro Piotrkowska, śmiało możecie dodać tę pozycję do stałego menu, bo jest genialna! 

Na danie główne zaserwowano:
👉 Mix gnocchi własnej produkcji z polikiem wieprzowym duszonym w piwie, karczoch, oliwa truflowa, Grana Padano


👉 Pappardelle własnej produkcji podane z zielonymi i białymi szparagami, czarnymi i zielonymi oliwkami, kaparami oraz Grana Padano


Domowy makaron zawsze robi na mnie ogromne wrażenie, przecież tyle makaronów dobrej jakości można kupić w sklepach, ale to właśnie w kluseczkach gnocchi i papardellach zrobionych ręcznie czuć miłość do kuchni, która aż wylewa się z talerza.

Zielone i białe szparagi jadłam pierwszy raz w tym roku, cudowna nowalijka, zaś poliki wieprzowe aż rozpływały się w ustach, co jest nie lada sztuką. Ogromne porcje solidnie nas nasyciły i sprawiły, że deser stał się prawdziwym wyzwaniem.

A były nim:
👉 Profiterole z bitą śmietaną, likierem pomarańczowym i czekoladą


W pracy cukiernika może i raczkuję, ale po ptysiach, które zjedliśmy wiem, że pieczenie naprawdę jest Waszą pasją. Profiterole były idealnie wypieczone, wypełnione śmietaną z wyczuwalnym aromatem pomarańczy, idealne w smaku i kształcie. Obficie polano je gorzką czekoladą, co nieco zdominowało cały smak, ale na pewno nie odjęło im uroku 😊


Jedzenie nas rozpieściło, ale to co sprawiło, że ten wieczór był naprawdę niezwykły to także przytulne wnętrze i urocza oraz profesjonalna obsługa kelnerki Magdy (którą serdecznie pozdrawiamy!) oraz świetnego managera lokalu. 👌


Serdecznie zapraszamy Was z Runoholic do La Vende Bistro i udziału w Restaurant Week - rezerwujcie stoliki i cieszcie się festiwalowymi doznaniami w cenie 49zł za przystawkę, danie główne i deser: 👉  https://restaurantweek.pl/

La Vende Bistro, Piotrkowska 76, Łódź

Wydrukuj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cooking Monster , Blogger