Pasta z awokado:
- 1 dojrzałe awokado
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 1 mały ząbek czosnku
- ok. 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
- 2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
- sól i pieprz
Awokado przekrawamy na pół, pozbywamy się pestki i łyżką wyjmujemy miąższ. Rozgniatamy go widelcem, skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Następnie dorzucamy jajka oraz majonez. Solimy i pieprzymy do smaku. Gotowe!
Ja najbardziej lubię nakładać tę pastę na jeszcze ciepłe grzanki, które wyskoczyły z tostera. Cudownie jedwabista pasta świetnie kontrastuje z chrupiącym pieczywem - zdrowo i smacznie - bardzo polecam! 😊
Uwielbiam pasty z awokado. Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńDzięki 😊 też jestem ich fanką 💚
UsuńLubię awokado i pastę jajeczną. Czas połączyć ze sobą te dwa składniki :)
OdpowiedzUsuńBardzo polecam, to naprawdę smaczne połączenie 😊
UsuńJak będę ją robiła, to oczywiście dodam więcej czosnku :P Pasty na awokado zawsze w cenie :)
OdpowiedzUsuńAleż śmiało, czosnek jest pycha, więc można dodać zdecydowanie więcej :)
Usuńwspaniała pasta! uwielbiam ją! Choć ostatnio avokado podbija moje serce we wszystkim i samodzielnie też ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło
Kobiecemysli.pl
Dzięki 😊 awokado jest pyszne i zdrowe, więc można zajadać 😋
Usuń